Page 1 of 22 123 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 424
  1. #1

    Exporter addon for Maxwell Render

    Here is the last beta 0.9.0 version: https://sourceforge.net/projects/bmaxwell/files/

    Important:
    Use only with Blender version 2.71 and M~R 3.0, otherwise it will work in unexpected ways.

    If you have already installed previous version remove it:
    1. Deactivate addon in User Preferences
    2. Restart Blender
    3. Remove addon


    Platfroms:
    Windows, 32 and 64 bit
    Linux, 64-bit
    Mac OS X 10.6+, 32 and 64 bit

    Export:
    Environment
    Render parameters
    All kinds of geometry
    Dupli verts and faces
    Multiple UV channels
    Material assignment
    Objects hierarchy
    Cameras
    Hair
    Particles (as object, group, Maxwell Particles or RealFlow Mesh)

    9-hair-uv-monkey1.jpg
    Simple rendered image fully prepared in Blender


    SPH Fluid exported as RealFlow Mesh

    Sorry for my bad English :(
    Last edited by nildar; 21-Jul-14 at 11:26. Reason: New version released



  2. #2
    Did you make python bindings for the maxwell sdk ?

    Can we have source or is it compiled python only ?

    great work. to bad i don't use windows



  3. #3
    Yes, I'm using maxwell sdk.

    The project will be open source, when the main function will be implemented the code will be available at sourceforge.net.

    Thank you :) Right now I'm working on a linux version, it will be ready soon.



  4. #4
    If you want I can help, I don't mind reading unfinished code. And there is a lot of ground to cover to make a full featured exporter



  5. #5
    New version 0.0.2 for Windows x64 and Linux released.
    Added export of Image Based Lighting, some fixes and improvements.



  6. #6
    Member Spirou4D's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Lille, France
    Posts
    384
    Hi nildar,

    Very good idea! I like and use Maxwell render and I wait a long time but why not for Win 32bytes, please?
    I havn't a 64bytes Window
    The words are images that have loosed the light!



  7. #7
    Great! That is what i was waiting for. But please, make a Mac OS X version..



  8. #8
    Awesome script, I have problems to get motion blur, any idea how?
    Demo Reel 2013: https://www.youtube.com/watch?v=iMjy10vSAq0
    Railways: Short film made with Blender: http://samvila.blogspot.com/



  9. #9
    Thanks.
    Motion blur not implemented yet but may be available in future releases.



  10. #10
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Poland
    Posts
    289
    finally

    ...but can't get it to work

    ....................................... 13:35 15-02-2012

    freez after add any object to scene, empty scene works (with camera only)
    Last edited by kellyq; 15-Feb-12 at 06:37.



  11. #11
    i have 0.3.0 osx version, and when i try to hit Render, blender crashes
    i am osx 10.6.8, would console log messages be useful?



  12. #12
    what version of blender are you using?
    add-on 0.3.0 works only with blender version is not higher than 2.61, otherwise it will work in unexpected ways. Recommended to use official builds



  13. #13
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Poland
    Posts
    289
    r44117 (2.61.4) and script 0.3.0. export fine but only scene without any geometry
    r39307 (2.59.0) and script 0.3.0. works fine but sometime crash after export but render fine



  14. #14
    r44084, will try with official build..



  15. #15
    Member asmithey's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scottsdale,AZ
    Posts
    206
    is the addon good to use with Maxwell 2.61?

    Edit: Ok it works with Maxwell 2.6.1...
    Last edited by asmithey; 20-Feb-12 at 23:33.
    dual quad E5355's (2.67 ghz) S5000 XVN SATA MOBO, 20 gigs of ram win xp pro x64
    Core i7 920 (2.66 ghz each core) 20 gigs of ram Windows 7 Professional x64
    Form-Z, Vue 9.5, Blender and Maxwell Render: http://www.aaronsmithey.com



  16. #16
    Member asmithey's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scottsdale,AZ
    Posts
    206
    On some previously made materials, when I open the Maxwell Material editor in Blender, they show up fine. But on some other materials, the material editor through Blender, shows no material. It just opens up a blank untilted material.

    Edit:

    I found that if I browse to the material using the browse button instead of the folder button to locate my materials, they material editor opens them up just fine.
    Last edited by asmithey; 20-Feb-12 at 16:25.
    dual quad E5355's (2.67 ghz) S5000 XVN SATA MOBO, 20 gigs of ram win xp pro x64
    Core i7 920 (2.66 ghz each core) 20 gigs of ram Windows 7 Professional x64
    Form-Z, Vue 9.5, Blender and Maxwell Render: http://www.aaronsmithey.com



  17. #17
    Member asmithey's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scottsdale,AZ
    Posts
    206
    I can not get your donate button to work.
    dual quad E5355's (2.67 ghz) S5000 XVN SATA MOBO, 20 gigs of ram win xp pro x64
    Core i7 920 (2.66 ghz each core) 20 gigs of ram Windows 7 Professional x64
    Form-Z, Vue 9.5, Blender and Maxwell Render: http://www.aaronsmithey.com



  18. #18
    Member asmithey's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scottsdale,AZ
    Posts
    206
    Is it possible you can do a tutorial on how to set up a simple fur/ grass strand scene and export the scene to Maxwell Render. I tried setting up a simple scene but it is not working. I set up the strand particles and textures made sure it rendered correctly in blender. Then made a maxwell material per the directions on the maxwell site for srtand materials. But the scene will not export. Blender does not crash. it just will not export.
    Last edited by asmithey; 20-Feb-12 at 23:33.
    dual quad E5355's (2.67 ghz) S5000 XVN SATA MOBO, 20 gigs of ram win xp pro x64
    Core i7 920 (2.66 ghz each core) 20 gigs of ram Windows 7 Professional x64
    Form-Z, Vue 9.5, Blender and Maxwell Render: http://www.aaronsmithey.com



  19. #19
    Member asmithey's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scottsdale,AZ
    Posts
    206
    nildar,

    Are you a member of the Maxwell Forum? We have been talking abuot your exporter on the Maxwell forum. You should create a thread on there as well.
    dual quad E5355's (2.67 ghz) S5000 XVN SATA MOBO, 20 gigs of ram win xp pro x64
    Core i7 920 (2.66 ghz each core) 20 gigs of ram Windows 7 Professional x64
    Form-Z, Vue 9.5, Blender and Maxwell Render: http://www.aaronsmithey.com



  20. #20

    Simple scene with hair

    I have create simple scene with hair, look at it.
    hair_test.blend

    Important settings that affect the appearance of hair in the Maxwell Render
    b7.png

    At Maxwell's forum I have read-only access, for full access license required, I do not have it



Page 1 of 22 123 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •