Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 20 of 88
  1. #1
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313

    [ADDON] Node Wrangler (aka Nodes Efficiency Tools)

    All informations about the AddOn will be updated here in the first post.
    Add On is now included in trunk.
    Latest version is: 3.00 created 2013-12-09.
    Now merged with Greg Zaal's Node Wrangler.

    Addon is designed to speed up working with nodes. The list of all features, keyboard shortcuts, instructions and download link can be found on wiki page:
    http://wiki.blender.org/index.php/Ex...ficiency_Tools

    Changelog:
    http://wiki.blender.org/index.php?ti...ools/Changelog

    Direct download link:
    http://developer.blender.org/diffusi...iency_tools.py

    Tracker:
    http://projects.blender.org/tracker/...d=153&atid=469
    Last edited by BartekSkorupa; 09-Dec-13 at 08:10. Reason: info update



  2. #2
    Thanks, it looks pretty useful :-)

    Kind regards
    Alain
    Artwork - Farnsworth House
    Equipment - Intel Pentium 2.8 GHz 2 Cores, 8 GB RAM, GeForce GTX 480, Blender 2.68, Win 7 64 Bit, NVIDIA Driver current version



  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    France
    Posts
    279
    Seems really handy, great work



  4. #4
    Member QuentinG's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    11
    Thanks A LOT for this addon, it will help a lot!
    Tested it, it works very well



  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Warsaw
    Posts
    699
    Wow Bartek that's a great tool! Thanks! (Bernardo here!)
    My website - www.mccinfo.it/bernardo.html
    Blender Cycles: Lighting and Rendering Cookbook - http://www.packtpub.com/blender-cycl...-cookbook/book



  6. #6
    looks great bartek!
    MY BLENDER SKETCHBOOK (updated 1st september)
    Computer Specs WIN7 / I7 3930 / 32gb Ram / Gtx 560 TI 2GB



  7. #7
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313
    I had to make a little bug fix. Please download the script once again. (link remained the same)
    First version could cause unexpected changes in compositing nodes when accidentally some keyboard shortcut was used when editing materials. Now it's fixed.

    I'm working on adding new features like copying some nodes' settings similarly to "Copy Attributes" (Ctrl-C).
    For example you have 3 RGB curve nodes and want to have exactly the same curve on each of them. Select all, Ctrl-C, or to have it a bit different Ctl-Shift-C and copy settings from active to selected.

    What do you think about it?



  8. #8
    if you are talking about efficiency,I'm not familiar with the compositor that much yet,but what is the function of the right mouse button inside the compositor?

    right now all it seems to do is box select (if you hold it).I thought,rather than pressing shift+a to add a node,wouldn't it be more efficient to have Right mouse button bring up the node menu (but only in the node editor)? can it be possible to bring up the node menu using RMB quick release or something?
    Last edited by ng-material; 10-Dec-12 at 17:08.
    MY BLENDER SKETCHBOOK (updated 1st september)
    Computer Specs WIN7 / I7 3930 / 32gb Ram / Gtx 560 TI 2GB



  9. #9
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Warsaw
    Posts
    699
    Originally Posted by BartekSkorupa View Post
    I had to make a little bug fix. Please download the script once again. (link remained the same)
    First version could cause unexpected changes in compositing nodes when accidentally some keyboard shortcut was used when editing materials. Now it's fixed.

    I'm working on adding new features like copying some nodes' settings similarly to "Copy Attributes" (Ctrl-C).
    For example you have 3 RGB curve nodes and want to have exactly the same curve on each of them. Select all, Ctrl-C, or to have it a bit different Ctl-Shift-C and copy settings from active to selected.

    What do you think about it?
    I am playing with it right now and it is really handy!

    The function to copy the settings from one node to the other would be really nice, I am pretty sure I desired it many times while compositing!

    I am not sure I understand the thing about ctrl+c or ctrl+shift+c... are you asking which shortcut would be better? In this case I think the less keys the better...
    My website - www.mccinfo.it/bernardo.html
    Blender Cycles: Lighting and Rendering Cookbook - http://www.packtpub.com/blender-cycl...-cookbook/book



  10. #10
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313
    Added option to copy attributes from active node to all selected ones.
    Works the same as "Copy Attributes" add-on in 3d View.

    Select nodes, then as the last one select the "source" node, Ctrl-C - Copy attributes from active to selected.

    Version 1.2



  11. #11
    Its great!, is possible for you the same script for the material nodes in cycles ?



  12. #12
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313
    Yes it is. It's on my "to do" list. For materials I will have to approach it just a bit differently, but it's possible.

    Some ideas that I have are as follows:

    Ctrl +, Ctrl -, Ctrl / etc - exactly the same as in compositing, i.e adding mix nodes.

    For mixing shaders I'd go for let's say Ctrl-Shift-0 to add mix shader, Ctrl-Shift + to add "Add Shader"

    I'd also do something like "replace shader", so you'd select say "Diffuse Shader", hit some key combination to change it to "Glossy Shader", or say Ctrl-Shift- arrows to change shaders sequentially.

    I will think about it and will surely work on it.

    Any other suggestions?



  13. #13
    Member 3pointEdit's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    6,564
    Love the copy properties option, can't wait to see what you can do for extra functionality. Thankyou so much.
    Cheers, David ___________"awesome in space and other places".
    ________Follow me on twitter @3pointedit
    _____________ Check the blog Blender's VSE or Youtube Channel for tutorials.



  14. #14
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    1,883
    Awesome add-on; cheers for doing this.

    It will help a lot.
    Latest Project: BMW 1 Series
    Recently completed and finished project:
    Aston Martin / Beware Christine / M6



  15. #15
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    France
    Posts
    279
    I don't know if you have seen the last commit of Lukas toenne, but it create the left panel in node editor, I this it's a better place for your addon.
    I will take a look for make the change if you want, but it will only work with the last svn.
    edit: yes it's easy, only change "UI" for "TOOLS".
    Last edited by kgeogeo; 12-Dec-12 at 07:47.



  16. #16
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313
    But it doesn't work in official blender 2.65, does it? I tried to make it work, but I don't think the left panel even exists here.



  17. #17
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    France
    Posts
    279
    No, like I say it only work in the last svn, when you make your own build.
    The dev want to implement something like that to.
    http://www.youtube.com/watch?v=Q4ORdB4nq-E
    So your addon + this feature will be a time winner!!!



  18. #18
    Member BartekSkorupa's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Warszawa, PL
    Posts
    313
    Yes, I've seen this. I'm in contact with Lukas. His addition is great.



  19. #19
    Member 3pointEdit's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    6,564
    Hmm sadly you don't seem to be able to use predefined nodes. Like a color node with preferred value already set. I couldn't see in video, can you add groups? If so I guess you could place the predefined stuff there but you still have to have access to the group node via append etc.
    Cheers, David ___________"awesome in space and other places".
    ________Follow me on twitter @3pointedit
    _____________ Check the blog Blender's VSE or Youtube Channel for tutorials.



  20. #20
    Member dave62's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    berlin city
    Posts
    234
    didt tried it yet but looks like a big timesaver working with noodles.
    Thanks a lot!



Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •