Results 1 to 15 of 15
  1. #1

    [Addon] Curve Outline

    Hello,
    tiny but really helpful feature I missed a lot - it creates the outline of all splines inside the selected Bezier Curve.

    curve_outline.png
    addon_curve_outline.zip

    Cheers,
    jimflim



  2. #2
    Member Spirou4D's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Lille, France
    Posts
    1,257
    Hi jimflim,

    Excellent idea! Thanks a lot for sharing your add-on.
    In architecture, i was searching this kind of tool to make walls.
    Congratulations.
    Words are Images that loosed Light!
    Linux Mint 18.2 Saunya - Bi-Quad Intel 2.66Ghz x64Bytes - Nvidia OpenGL GT 630 4Go-vram



  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    none
    Posts
    992
    useful script.generally this is called a offset.



  4. #4
    Member dphantom's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lisbon, Portugal
    Posts
    189
    This is great! I've been missing this like forever, very very useful for architecture and curve editing.
    Now I'm only missing a trim/extend

    Thank you so much for making this and sharing it with the community
    Archviz | 3D modeling | Procedural Textures
    Google+ Portfolio | Personal Webpage www.duarteramos.pt



  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Dresden
    Posts
    714
    Broken for 2.73!



  6. #6
    Member tungee's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Germany Frankfurt
    Posts
    1,501
    Its indeed broken for 2.73!
    So much needed in my actual project!
    In the end, only blender will surrender
    i7 4770 - 2x GTX 780 ti- 32GB



  7. #7
    This works for me in 2.73

    http://www.pasteall.org/57144/python



  8. #8
    Member crazycourier's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Jackson Hole, Wyoming
    Posts
    493
    It worked for me on 2.73.

    I selected a curve, hit spacebar and typed "Create Outline" and ran that operator. It worked as expected.



  9. #9
    Member tungee's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Germany Frankfurt
    Posts
    1,501
    Bildschirmfoto 2015-03-09 um 19.49.34 Kopie.png
    It get this after execution?!
    In the end, only blender will surrender
    i7 4770 - 2x GTX 780 ti- 32GB



  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,122
    seems it doesn't work with POLY splines... just convert to BEZIER spline type



  11. #11
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Dresden
    Posts
    714
    Originally Posted by Dito View Post
    This works for me in 2.73

    http://www.pasteall.org/57144/python

    thx, Dito!
    It work!



  12. #12
    Member tungee's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Germany Frankfurt
    Posts
    1,501
    Originally Posted by liero View Post
    seems it doesn't work with POLY splines... just convert to BEZIER spline type
    You are right liero, it works only with beziers, thank you!
    In the end, only blender will surrender
    i7 4770 - 2x GTX 780 ti- 32GB



  13. #13
    Hi
    I'm a blender noob and I think I installed this addon correctly. But I can't find the Create outline Dialog from the image in the first post.
    Or is adding outlines to curves even native in newer versions of blender?



  14. #14
    Hi,
    the max. offset amount is 10, but my ca. 13 x 13 units bezier curve receives just a tiny tiny offset on max. offset value. Why is that ?





    As a 2nd test i created an open bezier curve, but here the offset was wrong and like a duplicate, rather an offset




    Who knows how to receive a good offset ?

    Regards,
    Frank
    Attached Images Attached Images



  15. #15
    another question, how do i remove the script again from the curve ?



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •