Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 34
  1. #1
    Member iPLEOMAX's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    United Arab Emirates
    Posts
    70

    [Addon] Menu Pinning for quick access (Pro version also available!)

    Get the pro version here:
    http://cgcookiemarkets.com/blender/a...-menu-pinning/

    ------------------------------------------------------------------------------------

    Video:



    Beta version download:
    http://pastebin.com/raw.php?i=hvevv7TC

    Installation:
    1) Save the code as 'view3d_menu_pins.py' file
    2) Open 'User Preferrences' in Blender
    3) Select 'Addons' tab
    4) Click 'Install from file..'
    5) Choose the 'view3d_menu_pins.py' file
    6) Tick the checkbox next to the addon!

    Usage:
    Enable the menu pins from View3D > Properties tab (N key) > Display
    Right mouse button: Move pin.
    Left mouse button: Open menu.

    Like my releases? Support me
    https://www.paypal.com/cgi-bin/websc...=BC8FNQ8AE226C
    Last edited by iPLEOMAX; 08-Jul-14 at 14:25.



  2. #2
    you also need to enable "show menu pins" in the display settings in the "n" panel



  3. #3
    It's a great idea!!! Are you planning to add the ability to pinning specific commands for example "Subdivide" etc.?



  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Dresden
    Posts
    655
    ...wow!!!...



  5. #5
    Member iPLEOMAX's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    United Arab Emirates
    Posts
    70
    Originally Posted by Nanomanpro View Post
    It's a great idea!!! Are you planning to add the ability to pinning specific commands for example "Subdivide" etc.?
    Yes, I'm planning on adding Individual commands, properties, sliders.



  6. #6
    I can not wait



  7. #7
    Testing it, it's really a great idea to make your ui more customised.
    Though, i don't know if i ran into a bug or if the addon is currently "proof of concept" only because the functions inside of a pinned menu do not seem to work :

    By example
    After enabling the addon and in the n-panel -> display tab enabling "Show Menu Pins", i go to Edit Mode.

    Then from the bottom menu i click on Mesh , then on Transform, and click on the "Pin" to make the Transform menu a floating bar
    So far it works, i move the "Transform" bar somewhere in the 3DView and right click to put it there.

    From there if i just left click to open the menu, the Transform menu only "flicker" and close as soon as i release my click, in fact i need to hold my leftclick to keep it open.
    And then no way to left click on any function to make them work.



  8. #8



  9. #9
    Member MESCH973's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy, Bari
    Posts
    130
    WOW..... like
    Giuseppe Albergo, 3D Generalist
    www.giuseppealbergo.com



  10. #10
    Member iPLEOMAX's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    United Arab Emirates
    Posts
    70
    @Sanctuary
    Yeah, that's a problem I will be fixing.
    Right now you can click-hold on the button and move your cursor towards the option and release LMB*.

    @others:
    Thank you!
    Last edited by iPLEOMAX; 12-Jun-14 at 19:05.



  11. #11
    Looks super useful!
    Thanks. I'll have to try it out soon.

    Suggestion (in case you already don't have it), can you create a hotkey to toggle the onscreen visibility of the "Pin Menu Screen". Basically alowing to clutter up the screen (in organized fashion) with a bunch of pins, and then toggle the screen to have a clear workspace as needed.
    Add (customizable) alpha to it if it's not too much hassle.
    if you go for multiple 'pages' invoked by unique hotkeys - bang, you got a custom UI. Then add an export/import for sharing.

    Just suggestions, I know it's not what you set out to do. Great work so far.



  12. #12
    Originally Posted by 0rAngE View Post
    Looks super useful!
    Thanks. I'll have to try it out soon.

    Suggestion (in case you already don't have it), can you create a hotkey to toggle the onscreen visibility of the "Pin Menu Screen". Basically alowing to clutter up the screen (in organized fashion) with a bunch of pins, and then toggle the screen to have a clear workspace as needed.
    Add (customizable) alpha to it if it's not too much hassle.
    if you go for multiple 'pages' invoked by unique hotkeys - bang, you got a custom UI. Then add an export/import for sharing.

    Just suggestions, I know it's not what you set out to do. Great work so far.
    ^^^^^^
    And If all of this were added, it should definitely be enabled and installed by default in Blender.



  13. #13



  14. #14
    Member DavideDozza's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Bologna (Italy)
    Posts
    152
    Simply brilliant!
    I noticed that changing the layout screen, the Menu Pinned disappears, but is still considered visible.
    I attach images to better understand ...

    01DefaultScreen.jpg

    02DefaultScreen2.jpg

    03UVEditing.jpg

    However, a great job!

    -Davide
    *** Help me to improve my English reporting spelling errors. Thank you! ***



  15. #15



  16. #16
    Member iPLEOMAX's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    United Arab Emirates
    Posts
    70
    Thank you for the suggestions, Update will be here soon.

    Planned:
    - Fix click bug.
    - Add support for operators.
    - Pin parenting.
    - Opacity control.
    - Theme-dependent colors.
    - Fix disappearance bug.

    Sneak peek:

    Last edited by iPLEOMAX; 15-Jun-14 at 09:09.



  17. #17
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Italy
    Posts
    2,060
    You wizard!
    Testing: Vray for Blender // Old projects: #1 - Eames chaise lounge #2 - Chester Interior



  18. #18
    Member pitiwazou's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    France
    Posts
    2,546
    This is really interesting !

    Maybe with your addon, we could achieve the theme proposal by PLyczkowski.

    mockup02_03.png



  19. #19
    pitiwazou
    How you do this wiewport?



  20. #20
    Originally Posted by RoN43 View Post
    pitiwazou
    How you do this wiewport?
    It's a mockup.



Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •