Page 64 of 88 FirstFirst ... 1454626364656674 ... LastLast
Results 1,261 to 1,280 of 1741
  1. #1261
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2,684
    Did that, no go. Same error.



  2. #1262
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK, England
    Posts
    538
    Originally Posted by burnin View Post
    Did that, no go. Same error.
    Right,

    Ive done another build that also includes Nirveds speedup patch that reduces thread divergence for sort, Which in patch details said gives 30% speedup in classroom and 8% in Barcelona.

    Ive compiled for cuda gain aswell but going on the last builds cant guarantee will work, But does work with Opencl, With scramble, denoise, and the 30% speedup patch this build flies on my AMD opencl card. So if doesn't work for cuda this V4 branch may well become an Opencl Optimised build.

    Denoise_OCL_Scramble_30%Speeduppatch_V4:

    https://mega.nz/#!c8IiFL6A!lSeiA0C6t...idFvCkiZre8APk
    Last edited by 3DLuver; 17-Apr-17 at 20:03.



  3. #1263
    Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Slovakia
    Posts
    251
    GTX 980 CUDA writes in this build : "Cuda binary kernel for this graphic card compute capability (5.2) not found"

    For "Scramblig distance" parameter thanks: on fast CUDA cards it looks like realtime render with this parameter



  4. #1264
    Member mib2berlin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3,504
    I got cuda build error because of missing filter.cu file in build directory.
    After copy over all work fine.

    cheers, mib
    OpenSUSE Leap 42.1/64 i5-3570K 16 GB Blender 2.7 Octane 3.03
    GTX 760 4 GB, GTX 670 2 GB Driver 375.26 | Blender for Octane



  5. #1265
    Member Mobiledeveloper's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Poland
    Posts
    115
    I have problems with cuda and opencl

    console with opencl problems (it looks like type casting problems)
    Nowy obraz mapy bitowej.jpg

    there is a problem in filter_defines.h

    the variable is long


    Code:
    #ifdef __SPLIT_KERNEL__    ccl_global float *buffers[9];
    #else
        long long int buffers[9];
    #endif
    the second version of ifdef is compiled

    while in the filter_cu the float is assigned
    Code:
    __kernel void kernel_ocl_filter_set_tiles(ccl_global TilesInfo* tiles,
                                              ccl_global float *buffer_1,
                                              ccl_global float *buffer_2,
                                              ccl_global float *buffer_3,
                                              ccl_global float *buffer_4,
                                              ccl_global float *buffer_5,
                                              ccl_global float *buffer_6,
                                              ccl_global float *buffer_7,
                                              ccl_global float *buffer_8,
                                              ccl_global float *buffer_9)
    {
        if((get_global_id(0) == 0) && (get_global_id(1) == 0)) {
            tiles->buffers[0] = buffer_1;
            tiles->buffers[1] = buffer_2;
            tiles->buffers[2] = buffer_3;
            tiles->buffers[3] = buffer_4;
            tiles->buffers[4] = buffer_5;
            tiles->buffers[5] = buffer_6;
            tiles->buffers[6] = buffer_7;
            tiles->buffers[7] = buffer_8;
            tiles->buffers[8] = buffer_9;
        }
    }
    Last edited by Mobiledeveloper; 15-Apr-17 at 06:33.
    I am learning English so sorry for any mistakes.
    my animations: https://www.youtube.com/channel/UCbV...Y9ExjzjaIprrAA
    my addon: https://blenderartists.org/forum/sho...-or-virtualdub



  6. #1266
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2,684
    Here 'kernel_filter_sm_...' were missing in "...2.78\scripts\addons\cycles\lib".

    After i copied them over from Experimental (82bcfb9), CUDA starts working (tracing), but now i get immediate error as it starts denoising:
    CUDA error: Invalid value in cuLaunchKernel(cuFilterDivideShadow, xblocks, yblocks, 1, threads, threads, 1, 0, 0, args, 0), line 1203
    ^Bad trial



    SOLVED!

    ... by renaming, adding 'kernel_' prefix to 'filter_sm_##.cubin' in "...2.78\scripts\addons\cycles\lib"

    eg.
    filter_sm_30.cubin > kernel_filter_sm_30.cubin


    EDIT
    Am on Win7 Pro x64

    CUDA multi GPUs work. Even in preview (was corrupt in experimental-82bcfb9).
    Denoising feels much more precise. Better edges. Less leaking.
    Continue testing...


    Thank you all... Lukas, 3DLuver + everyone aware & present
    Last edited by burnin; 15-Apr-17 at 07:41.



  7. #1267
    Member Mobiledeveloper's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Poland
    Posts
    115
    Originally Posted by burnin View Post
    Here 'kernel_filter_sm_...' were missing in "...2.78\scripts\addons\cycles\lib".

    After i copied them over from Experimental (, CUDA starts working (tracing), but now i get immediate error as it starts denoising:


    ^Bad trial



    SOLVED!

    ... by renaming, adding 'kernel_' prefix to 'filter_sm_##.cubin' in "...2.78\scripts\addons\cycles\lib"

    eg.
    filter_sm_30.cubin > kernel_filter_sm_30.cubin

    EDIT
    Am on Win7 Pro x64
    thank you it is working . there is a problem with principled / disney shader. it is denoised but looks like normal shader :/

    rendering with denoising is sometimes faster but gives hmm worse result or I have to setup denoising properly by changing radius etc.

    compare the result (some shadows from the car are gone)

    EDIT: I have uploaded wrong image for new denoising. Everything is ok now. You can now compare (relative filter in denoising panel is on)
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Mobiledeveloper; 15-Apr-17 at 08:16.
    I am learning English so sorry for any mistakes.
    my animations: https://www.youtube.com/channel/UCbV...Y9ExjzjaIprrAA
    my addon: https://blenderartists.org/forum/sho...-or-virtualdub



  8. #1268
    Member Mobiledeveloper's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Poland
    Posts
    115
    sorry for posting again but I have accidentally uploaded the wrong image for new denoising result (now it's fixed).

    I have used "relative" checkbox.

    As you can see on the image the shadows are blurred in the new version. Disney shader gives wrong result
    Last edited by Mobiledeveloper; 15-Apr-17 at 08:15.
    I am learning English so sorry for any mistakes.
    my animations: https://www.youtube.com/channel/UCbV...Y9ExjzjaIprrAA
    my addon: https://blenderartists.org/forum/sho...-or-virtualdub



  9. #1269
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK, England
    Posts
    538
    Originally Posted by Mobiledeveloper View Post
    sorry for posting again but I have accidentally uploaded the wrong image for new denoising result (now it's fixed).

    I have used "relative" checkbox.

    As you can see on the image the shadows are blurred in the new version. Disney shader gives wrong result
    The new build is from the temp cycles denoise branch, which if i remember doesnt have the disney shader included (That was added as part of Lukas experimental build). Ill double check, And look into adding the disney shader but last time i tried that it was a real pain in the ..... Unless disney has been added to master without me noticing i dont think it's included.

    Ive also updated the Mega download link above for V4 to include the kernel_filter name changes so should now work out the box.
    Last edited by 3DLuver; 15-Apr-17 at 08:32.



  10. #1270
    Link not working

    Reference:
    Denoise_OCL_Scramble_30%Speeduppatch_V4:
    https://mega.nz/#!AxpkkQJK!qWrfK9IEEUzrYZeCnM_Kc--q1IsAUa-GMGaXIH_9F8E



  11. #1271
    Member Mobiledeveloper's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Poland
    Posts
    115
    Originally Posted by 3DLuver View Post
    The new build is from the temp cycles denoise branch, which if i remember doesnt have the disney shader included (That was added as part of Lukas experimental build). Ill double check, And look into adding the disney shader but last time i tried that it was a real pain in the ..... Unless disney has been added to master without me noticing i dont think it's included.

    Ive also updated the Mega download link above for V4 to include the kernel_filter name changes so should now work out the box.
    Thanks for the build and information . Cuda is working now.

    edit: OpenCL is working now. hmm I had problems before .

    edit2: opencl is working when I only use my Geforce gtx 1050 ti. When I try to add CPU i5 3470 then it crashes.
    Last edited by Mobiledeveloper; 15-Apr-17 at 09:23.
    I am learning English so sorry for any mistakes.
    my animations: https://www.youtube.com/channel/UCbV...Y9ExjzjaIprrAA
    my addon: https://blenderartists.org/forum/sho...-or-virtualdub



  12. #1272
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK, England
    Posts
    538
    Link above is now fixed but here it is: https://mega.nz/#!c8IiFL6A!lSeiA0C6t...idFvCkiZre8APk

    Yeah try updateing drivers, Works fine for me But im on AMD FirePro W9100 16GB
    Last edited by 3DLuver; 17-Apr-17 at 20:04.



  13. #1273
    Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Slovakia
    Posts
    251
    Works well for me now.
    With scrambling distance + AO bounces + denoising
    I will switch from Octane to Cycles again.
    We would make very nice and fast interiors renders with these features.
    Thanks for your work



  14. #1274
    Member Toka's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Europe
    Posts
    220
    Thanks again for doing this.

    I mentioned a few posts back that I was testing this with some animated sequences with a cyborg character from a recent completed project.
    Here are some examples and the settings I知 using. I知 rendering batches of animated frames each time to see how it performs across multiple images. These sequences include animated objects along with a slow moving camera. So far it is very good. In these cases at least. But most of the materials are quite basic.
    I知 still not totally clear on what everything does. I致e been following both this thread and the ( Cycles Almost Real Time ) thread and trying to glean what I can. But with 3DLuver痴 build I致e mainly focused on the Denoiser.

    I think that Cycles itself obviously has speeded up as well. I知 certain the ( before ) render times were higher a few builds back. I知 getting a before time of just over 15 min for the brain shot now when I知 sure it was nearer 20 when I rendered the project the first time. But I need to check.
    With Denoise and 100 samples render time is now down to 2 min 44. So that痴 from around 20 min a frame a few builds back, if I remember rightly.

    Looking at the results closely some very tiny subtleties and specular highlights seem to have been filtered out. But I知 thinking this possibly would just need some more passes to bring back. The main thing for me though is that this version of Denoise seems to be working well across multiple animated frames. When running these frames back as animation I知 happy with the result.

    Settings are basic. Again I知 not totally clear how everything is supposed to work together yet. I left the Scrambling distance at 1.00, and I知 getting good results. If anyone has any suggestions to improve and work better with these settings please let me know. Possibly there are quite a few things I missed. I値l test some more in the near future when I get time.

    All the best.
    DenoiseBrainComp.jpgDenoise_MyBasicSettings.jpg
    Last edited by Toka; 16-Apr-17 at 03:45.



  15. #1275
    Awesome result!



  16. #1276
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2,684
    another interior GI animation test, now using OCL_Denoise_V4_RayDivergenceReduction (70e32c5) from 3DLuver
    100 samples + denoise (16/0/0) - no portals, no AO, no simplify, no scramble, no hidden geo...




  17. #1277
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK, England
    Posts
    538
    Hey Guys,

    Here's a little Easter Sunday Gift for you all to play with after your sunday lunch.

    OCL_Denoise_V5_RayDivergenceReduction_PersistantSc eneData:

    https://mega.nz/#!c8IiFL6A!lSeiA0C6t...idFvCkiZre8APk

    This Build includes:

    Opencl&Cuda_GPU Denoise system (This is Lukas latest Denoise code system)
    GPU Denoise Multi GPU support (Even in Viewport, Def works for Cuda but not tested multiple Opencl GPU)
    Scramble Distance added for solbol and multi jitter (works on CPU & GPU) Also added to Supported features render tab
    Thread DiverganceSort Reduction patch (Gives 30% speedup in classromm and 8% in barcellona)
    Latest Master
    Cycles: Implement persistent storage for all scene data (Patch D2613)
    Cuda & Opencl Supported

    Enjoy.

    Last edited by 3DLuver; 17-Apr-17 at 20:04.



  18. #1278
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Stockholm
    Posts
    212
    Thanks 3dLuver, but this version crashes for me when trying to opening the classroom scene, or a cornell box scene (https://developer.blender.org/F156817).



  19. #1279
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2,684
    ^Please, provide more data

    ps / quick tests on cornell_box (same as posted above)
    Works fine here (win7):
    - CPU: OK
    - GPU CUDA (1, 2, 1+2): OK
    - GPU OCL (1, 2, 1+2): OK

    PS
    CPU OCL: works, but produces extra huge amount & very much a lot of fireflies thus denoising looks a mess, not to mention, is annoyingly&painfully SLOW (10min )... rendered useless
    Last edited by burnin; 16-Apr-17 at 14:42.



  20. #1280
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Stockholm
    Posts
    212
    I can't give much more information unfortunately, as opening any scene just closes Blender without any warning. But if it works for you then it must be something local. My settings shouldn't be a problem though, as I can work with other builds without any problem.



Page 64 of 88 FirstFirst ... 1454626364656674 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •