Blender 2.62 crashing when using Cycles or going to User Preferences > System

Hey guys, title pretty much says it all, when using 2.62 if I try to switch to Cycles rendering it crashes and if I try to go into the System section of the User Preferences it crashes.

I don’t know of any other areas that cause crashing and I’m not sure what is causing it, I tried running it from command line and it gave out no errors.

My system:

OS Windows 7 32 bit

CPU AMD Athlon 64 X2 4450e

RAM 4.00 GB Single-Channel DDR2

Motherboard Hewlett-Packard 3029h

Graphics NVIDIA GeForce GTX 560

I have talked to one other person who has this problem and all we had in comment was the GTX 560 though theirs was the Ti version, I’ve seen other comments online however that suggest other people are able to use this release with the same card, there are no drivers upgrades and I’m at a loss as to what to try next.

I am experiencing the same issue. I just downloaded the latest trunk build from GraphicAll and still experience the issue. I thought maybe it was because of the ATI/AMD video card.

Win 7 64 bit
Intel i5
8gb Ram
Radeon 6870
MSI Motherboard

-nemasis

I had this problem too and for me it was because I recently installed a GTX 560 video card and didnt fully remove the ATI drivers and software from my previous video card. I think is was confusing blender cycles and although blender would open, if I clicked on user preferences or even some of the tool bars it would crash. I just removed the ATI stuff and it works perfectly:) hope this helps!