missing objects

hello again,

I was building my model and after i has zoomed back out half of the objects were no longer there like they had been hidden. i have tried alt+h and they are not hidden.

i currently have this blender file into unity but unity is displaying the missing objects and they are also shown in the hierarchy as not hidden. what could be causing this?

If your scene is large, the objects may be beyond the clip end distance (properties panel, shortcut N)


its only 15 max in each axis. :confused:

also if its any help when i have a ‘disappeared’ object selected in object mode its position is 0,0,0 and there is no little orange dot (objects centre if i remember)

Upload your .blend file to http://www.pasteall.org/blend/

http://www.pasteall.org/blend/20295 here we go :slight_smile:

Hm, you are in edit mode. After tabbing out of edit mode I saw objects on layer 1. You dont have layer 1 activated. Could it be that simple? Sorry if that’s thought too simple! - @Richard - I didn’t meant to anticipate your answer :slight_smile:

how do you activate layers?

After leaving edit mode you can activate visible layers at the bottom of the 3D view. Every square with a dot in it has objects. You can select multiple layers by holding the SHIFT key while clicking on a layer.


I think you missed the inner rings?


thank you very much ^.^

You’re welcome! :slight_smile:

i have not used blender in quite some time now so im trying to remember most of what i learned :smiley: so i am sorry if i have allot of questions :smiley: