Molecular + for Blender 2.8, 2.9

particle solver for Blender 2.8+

Originally based on molecular addon from pyroevil. https://github.com/Pyroevil/Blender-Molecular-Script
and the effords of PavelBlend and Scorpion81 for maintaining compatibility with Blender 2.8+. https://github.com/scorpion81/Blender-Molecular-Script

This is my extended version of the addon adding a create panel to be able to fast setup a scene.

I cleaned up the code and moved the molecular+ panel to the physics section of blender, where it belongs.

Added a n-panel to get fast access to setup / recalculation.

More info on my website. http://q3de.com/research/molecular/

Join my discord https://discord.gg/wPRJ3m34
This great addon and all the work that pyroevil did needs a place for futher development !!
Let’s build a community. If you are a developer contact me.


9 Likes

Thanks for sharing.

Hi u3dreal,

I’ve been hoping someone would revive this great addon. Thanks for working and sharing this!

Cheers and stay safe!

Hi ! First of all, thank you so much for your work !! I’m a biochemist working on molecules renders/animations and this addon is extremely important for my workflow, please keep up the good work !
I’d also like to ask, is that a thing too with your version of the addon ? :
Screenshot_20210217_040654_org.mozilla.firefox

As a subsidiary question, is there any particular ways of getting improved perfomance that you recommend ? (thus more particles simulated)

I haven’t really tested this case. I found that the bottleneck is Blender here since getting and setting the particles is only single threaded. molecular is multi threaded … you can see this in the console comparing Blender and Molecular time.

But just test it. It should be almost the same since this is more or less the original cpython code.
If you want to take part in discussion hit over to the discord.

Understood, thanks for the infos.
BTW the invitation link to the Discord is invalid, could you please reissue it?

I don’t know if it’s only me but the video you post aren’t working, not this last one just now nor the one from 3 days ago

that is strange for me it works on Chrome, Safari and Firefox …

No video over here, tried FireFox (default), Chrome, Edge, but … . . … Internet Explorer :flushed: shows the video :thinking:

OK i uploaded them instead of linking from my site … does it work now ?

Yep that fixed it, thanks!

updated discord link.