Page 1 of 25 12311 ... LastLast
Results 1 to 20 of 483
  1. #1

    Cycles new microdisplacement testing, discussion and blend sharing

    Hi there,


    just wanted to share a window build with the new Cycles microdisplacement.

    Edit: the feature is already into master

    How to use it:
    1. Cycles as render
    2. turn experimental in render button
    3. In the subsurf modifier check Adaptive
    4. In the material setting panel, make sure you choose true displacement.


    Since i haven't play with displacement in cycles i m willing to learn as well.

    Please share your image workflow for other to learn as well.

    microdisplacement.jpg

    Image credit: Adriano.ol
    Last edited by erickBlender; 06-Jan-17 at 08:41. Reason: updating worflow
    "Don't forget that blender is a community project, we develop blender together.
    If you feel things aren't as good as the should be, make it your goal to improve it." Sergof



  2. #2
    tried it and nothing ?

    what values do you set in panel ?

    selected both and nothing or very little happened in render


    do you need to add some sort of texture or not ?


    thanks
    happy bl
    Nice 3D models = 25 % K.I.S.S + 25 % common sense + 25 % Inspiration + 25 % Knowledge
    Win 10 64 bits / Thanks and a Happy 2.77 with Cycles



  3. #3
    Member lenain34's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    216
    Thanks but it's not working here. It crashes as soon as I press render (F12 or Viewport render)



  4. #4
    Member Hadriscus's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Massilia, France
    Posts
    1,225
    Thanks for the build, however it crashes on either F12 or viewport render.



  5. #5



  6. #6
    Render well here quick test http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=101970
    How are you setting it up?
    Note that i didn't play a lot with displacement in Cycles

    Edit: thanks nudelz for the link
    Last edited by erickBlender; 12-Apr-16 at 15:41.
    "Don't forget that blender is a community project, we develop blender together.
    If you feel things aren't as good as the should be, make it your goal to improve it." Sergof



  7. #7



  8. #8
    Seems to work fine for me.



  9. #9
    Originally Posted by pitiwazou View Post
    Crash for me too.
    did you check the video tutorial? can you show your workflow?
    "Don't forget that blender is a community project, we develop blender together.
    If you feel things aren't as good as the should be, make it your goal to improve it." Sergof



  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Germany
    Posts
    338
    Which commit did you compile? The test-cycles-displacement branch or the GitHub repo from the mail? And which commit hash?
    The reason why I'm asking is because there have been around 5 fixes for various crashes by now, so it'd be great to know whether the crashes here have actually been fixed already or are still around.

    Oh, and btw: GPU rendering isn't working yet, it just won't do any subdivision.



  11. #11
    Member pitiwazou's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    France
    Posts
    2,619
    Originally Posted by erickBlender View Post
    did you check the video tutorial? can you show your workflow?
    On your test you are in bump so it's not the thrue displacement.

    And yes I did everything like the video ^^

    Still crash for me.



  12. #12
    Member Hadriscus's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Massilia, France
    Posts
    1,225
    Same, I redid all the steps and no cake.

    Hardware : i75820k, gtx970, windows10x64



  13. #13

    files test

    I tried the build, it crash out often, still a big step forward in comparison with the old method. at this stage I see more news around Blender.
    Simple plane with textures for displace


    microdisplacement
    Attached Images Attached Images



  14. #14
    Originally Posted by pitiwazou View Post
    On your test you are in bump so it's not the thrue displacement.

    And yes I did everything like the video ^^

    Still crash for me.
    Here is with true it render just fine http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=101973
    I m on win7 64 may be we are getting some version windows issue? what version of window do you have? this is just a guessing game, devs. will need more info?

    @lukas my build is test-cycles-displacement branch hash cede8bc. checkout that typo Displacment
    Last edited by erickBlender; 12-Apr-16 at 17:05.
    "Don't forget that blender is a community project, we develop blender together.
    If you feel things aren't as good as the should be, make it your goal to improve it." Sergof



  15. #15
    Member lenain34's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    216
    It's working for me when using displacement on a cube (like in the video) but crashing when trying to apply displacement on a subdivided plane.



  16. #16
    Originally Posted by lenain34 View Post
    It's working for me when using displacement on a cube (like in the video) but crashing when trying to apply displacement on a subdivided plane.
    can you give that model i try it out?
    "Don't forget that blender is a community project, we develop blender together.
    If you feel things aren't as good as the should be, make it your goal to improve it." Sergof



  17. #17
    Member lenain34's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    216
    Originally Posted by erickBlender View Post
    can you give that model i try it out?
    here you go:
    http://www.pasteall.org/blend/41430

    Maybe i'm doing something wrong but it's working for me on everything except a subdivided plane.



  18. #18
    here is a WIP render

    base mesh



    displacement

    Attached Images Attached Images



  19. #19
    can you show basic set up and parameters to get these renders

    thanks
    happy cl
    Nice 3D models = 25 % K.I.S.S + 25 % common sense + 25 % Inspiration + 25 % Knowledge
    Win 10 64 bits / Thanks and a Happy 2.77 with Cycles



  20. #20
    Member YAFU's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2,506
    Hi.
    Testing this:
    http://blenderartists.org/forum/show...=1#post2245902

    but from Master (not from "temp-cycles-microdisplacement")
    Well, with "exr" images Blender crash and closes. With jpg images it works:




    Also apparently it not work with UV map yet?
    Is it working exr images and texturing from UV map with the build from "temp-cycles-microdisplacement"?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by YAFU; 13-Apr-16 at 08:36.
    Be patient, English is not my language.



Page 1 of 25 12311 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •